OVER MIJ

Home » Over mij

Erik Stuurbrink, Betuwenaar en groenspecialist pur sang, is het gezicht achter ES expertise.

“Ik heb altijd in het groen gezeten. Jarenlang heb ik veel kennis en ervaring bij boomkwekerij De Batterijen in Ochten opgedaan. Daarnaast kom ik uit een ondernemersgezin. Ondernemen zit dus in het bloed. Hoe zorgen we met elkaar voor een beter leefklimaat? Hoe creëren we een duurzame toekomst? En hoe kan ik een maatschappelijke bijdrage leveren? De tijd is nu voor mij gekomen om die uitgebreide kennis door te geven, juist ook aan de jongere generatie.

“Oók de verantwoordelijkheden laten zien die we met elkaar hebben”

Het gaat om de toekomst van ons land. Over jou, over mij. Over de generatie na ons, dus ook over ons eigen nageslacht. Dit zorgt voor een enorme drive bij mij. Weet je, er spelen verschillende problemen in de maatschappij. En de groensector heeft het antwoord op veel uitdagingen. Juist in die sector heb ik zoveel ervaring en kennis opgebouwd. Vanuit deze nieuwe rol kan ik bedrijven, instellingen en gemeentes persoonlijk helpen om het leefklimaat te verbeteren en biodiversiteit te bevorderen. Door middel van projectontwikkeling, kennis delen, burgerparticipatie en gerichte scholing is echt het verschil te maken. Soms is het zo eenvoudig. Breng bijvoorbeeld twee mensen uit verschillende culturen bij elkaar in een park in hun wijk door ze te verbinden met inzet van groen.

Ook in een versteende wijk kun je een park ontwikkelen met groen. Mensen komen samen, ontmoeten elkaar én onderhouden hun groen. De winst? Een aanzienlijke verbetering van de leefkwaliteit, maar ook veel meer sociale cohesie.
En ik laat ook de verantwoordelijkheden zien die we met elkaar hebben. Niet alleen een mooi doel nastreven of een plan schrijven. Oók met elkaar uitvoeren en blijven enthousiasmeren. En nauwe begeleiding en nazorg bieden als dat nodig is. Mijn kracht is vooral om echt dingen uit de praktijk in te zetten, te gebruiken. En geen no-nonsens, ook als iets niet kan of tegenvalt durven zeggen waar het opstaat. Dus altijd eerlijkheid en transparantie voorop. Ofwel, een zuiver verhaal.”